fbpx
Raksti medijos

Inese Vaidere aizsāk semināru ciklu “Eiropas Savienības zaļais kurss: lauksaimniecība, enerģētika, risinājumi un iespējas uzņēmējiem”

25. februāris, 2020

27.februārī Talsos norisināsies pirmais Eiropas Parlamenta deputātes Prof. Ineses Vaideres rīkotais reģionālais seminārs “Eiropas Savienības zaļais kurss: lauksaimniecība, energoefektivitāte un energoaudits, risinājumi uzņēmējiem”. Seminārs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 16:00, Talsu kinoteātrī “Auseklis”, Krišjāņa Valdemāra iela 17A.

Eiropas Parlamenta deputāte Prof. Inese Vaidere: “Lai sasniegtu klimata mērķus un radītu jaunu ekonomikas izaugsmes modeli, nākamajos gados būs svarīgi atbalstīt uzņēmējdarbību un attīstīt modernas tehnoloģijas, kas palīdzēs gan aizsargāt vidi, gan radīt jaunas darbavietas. Ilgtspējīga ekonomika nav jāuztver kā problēma, bet gan kā iespēja, jo agrāk vai vēlāk, visas valstis un uzņēmumi mainīsies šajā virzienā, arī Latvijai un tās reģioniem ir jāmainās. Tieši tādēļ esmu nolēmusi veicināt viedokļu apmaiņu dažādos Latvijas novados un aktualizēt šo tematu.”

Seminārs Talsos norisināsies divos paneļos, kuros Eiropas Parlamenta deputāte Prof. Inese Vaidere, kā arī nozares eksperti no SIA “Elektrum”, AS “Sadales Tīkls”, SIA “TUV NORD Baltik”, Talsu novada pašvaldības, AS “Altum” un uzņēmēji no SIA “Krauzer”, SIA “RRT”, SIA “Pindstrup Latvia”, SIA “Advangrid” runās par tādām aktuālām tēmām kā Eiropas zaļais kurss un Latvijas klimata politika, arī vides un lauksaimniecības salāgošana, inovatīvi elektrotīkla monitoringa risinājumi, u.c.